Selecteer een pagina

Woningruil

Heeft u een huurwoning die te groot of juist te klein voor u is? Dan kunt u uw woning ruilen met een andere huurder. U heeft hiervoor altijd toestemming nodig van uw woningcorporatie of verhuurder.

Wat is woningruil?

Bij woningruil ruilen twee huurders van woning. Dat is handig als iemand een huurwoning nodig heeft die groter, kleiner of op een andere plek is.

Hoe werkt woningruil?

De huurders vinden zelf iemand om mee te ruilen, bijvoorbeeld via een website. Deze huurders hoeven niet bij dezelfde woningbouwcorporatie ingeschreven te staan of in dezelfde stad te wonen.

Beide huurders vragen toestemming aan hun verhuurder om van huis te ruilen. De verhuurder stelt vaak voorwaarden aan de woningruil. Bijvoorbeeld passende gezinsgrootte of een passend inkomen. Informeer bij uw verhuurder naar de voorwaarden die voor u gelden.

Als beide huurders voldoen aan de voorwaarden kunnen ze van woning ruilen.

Websites voor en over woningruil

Er zijn verschillende websites waar u naar een nieuwe huurwoning kunt zoeken en uw eigen huurwoning kunt aanbieden. Op de websites van de meeste woningcorporaties in Den Haag kunt u informatie vinden over woningruil.

Mijn huis ruilen voor huurders van Wooninvest

Woningruil wil zeggen dat u uw huurwoning ruilt met een huurder van een andere huurwoning. Dat kan binnen WoonInvest, maar ook met een huurwoning van een andere woningcorporatie.

    Aantal per pagina: