Selecteer een pagina

Gemeenschappelijk wonen

Wonen in een woongemeenschap

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. U woont zelfstandig, maar er is in uw directe omgeving gemeenschappelijke ruimte om elkaar te ontmoeten.

In Den Haag  zijn er veel initiatieven voor groepswonen voor 50-plussers. Maar ook zijn er woongroepen voor alle leeftijden en voor mensen met een beperking. Elke woongroep bepaalt de eigen statuten en cultuur. 

Wonen in een Hofje

In een Hofje staan kleine huisjes in een vierkant of rechthoek. Ze hebben een gemeenschappelijke tuin of binnenplaats. Ze zijn gebouwd als arbeidershuisjes of woningen voor alleenstaande arme vrouwen. Tegenwoordig zijn ze vaak van woningbouwverenigingen of stichtingen. De meeste traditionele hofjes zijn uitsluitend geschikt voor alleenstaanden.

Een woning huren de Hof van Wouw

De 14 bewoonsters van De Hof van Wauw zijn allen alleenstaand en hebben de leeftijd van 50 jaar bereikt. Een beheerders-echtpaar draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken op de Hof en voor het tuinonderhoud

Een woning huren in 't Hooftshofje

In 't Hooftshofje zijn 12 woningen beschikbaar voor verhuur. De afmetingen verschillen per woning. Er is een gezamenlijke binnentuin.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Wing Hong is een groepswonenproject voor Chinese ouderen in Schilderswijk.

Wonen in een woongroep

De bewoners van Bangun Trisno zijn van Surinaams-Javaanse afkomst en hechten er zeer aan de eigen cultuur vast te houden. Het is een zeer actieve en sociale groep.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongroep de Waringin is een groepswonenproject in Waldeck (Loosduinen) voor Indisch-Nederlandse ouderen.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Shanti Bhawan in Regentessekwartier is opgezet en bestemd voor bewoners met een Surinaams-hindoestaanse achtergrond.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongroep de Akelei is een groepswonen-project voor zelfredzame mensen vanaf 50 jaar. Er zijn 17 appartementen.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Sewa Sangh in Laak is een groepswonen-project voor Surinaams-Hindoestaanse ouderen.

Wonen in een woongroep

Woongemeenschap Prinsenheem in Scheveningen is een groepswonen-project voor ouderen. U woont zelfstandig, maar er is in uw directe omgeving gemeenschappelijke ruimte om elkaar te ontmoeten.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Van Speijk is een groepswonen-project voor ouderen in het Zeeheldenkwartier.

Wonen in een woongroep

In Woongemeenschap Anna Paulowna in het Zeeheldenkwartier woont u in een van de 14 appartementen. Het over grote deel van de woningen zijn sociale huur woningen.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Verhulstplein is een groepswonen-project voor ouderen in Duinoord (Scheveningen).

Wonen in een woongroep

Woongemeenschap De Oude School is een groepswonen-project voor ouderen in Scheveningen. U woont zelfstandig, maar er is in uw directe omgeving gemeenschappelijke ruimte om elkaar te ontmoeten.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap De Romeinse Schans biedt groepswonen voor ouderen in Houtwijk.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Fultonia is een woongroep voor alle leeftijden. Fultonia ligt in het Valkenboskwartier.

Wonen in een woongroep

De Leien Hoek is een woongemeenschap voor ouderen in wooncomplex De Componist in Waldeck (Loosduinen). U woont zelfstandig, maar er is in uw directe omgeving gemeenschappelijke ruimte om elkaar te ontmoeten.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Ichtus biedt groepswonen voor ouderen in Morgenstond (Escamp).

Wonen in een woongroep

De bewoners van woongroep Bindraban Bhawan zijn in Suriname geboren. Dit gezamenlijke ‘moederland’ bindt hen.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Teunisbloemhof in Bohemen Meer en Bos (Loosduinen) biedt groepswonen voor ouderen.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Ypenburg biedt groepswonen voor ouderen. Er zijn 17 Appartementen in de sociale huursector.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongroep De Sierkan is een groepswonen-project voor ouderen vanaf 50 jaar in het Statenkwartier in Scheveningen.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Wisma Tunggai Karsa biedt groepswonen voor Surinaamse Javanen in Transvaal (Centrum). 

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Fook Sau biedt in Schilderswijk groepswonen voor Chinese ouderen.

Wonen in een woongroep

Op het terrein van De Gelderhorst staan 4 woontorens met 117 appartementen voor Zelfstandig Wonen. De appartementen zijn bedoeld voor oudere Doven vanaf 50 jaar.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. De woongroep in het Statenkwartier bestaat uit 23 woningen voor ouderen vanaf 50 jaar.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. De woongemeenschap karakteriseert zich als sociaal, behulpzaam en meelevend met elkaar zonder al te veel dwingende regels.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap De Toermalijn biedt groepswonen voor ouderen in Mariahoeve en Marlot (Haagse Hout).

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Wateringse Hof is een groepswonen-project voor ouderen vanaf 55 jaar in Wateringse Veld.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongemeenschap Mozartheuvel in Loosduinen is een groepswonenproject voor ouderen vanaf 50 jaar.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. De Waterspin is een duurzaam groepswonen-project ivoor alle leeftijden.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Woongroep Diepenbrockhove biedt groepswonen voor ouderen in Oud-Waldeck.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. De Pander is een woongemeenschap voor verschillende leeftijden in Den Haag Centrum.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. Wooncollectief De Symfonie bestaat uit koopwoningen.

    Aantal per pagina: