Selecteer een pagina

Madurodam Kinderfonds

Hoofdlocatie

organisatie logo
George Maduroplein 1, 2584 RZ, 's-Gravenhage
06 58720545 (Elke Botje)
https://www.madurodam.nl/nl/organisatie/goede-doelen/stichtingenOver deze organisatie

Wat doet de organisatie?

Stichting Madurodam Kinderfonds gelooft dat kinderen en jongeren de toekomst zijn. Voor een mooie en goede toekomst moet zij naar inzicht kunnen bijdragen aan de samenleving. Het fonds wil hen stimuleren om verbinding te maken met anderen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. We noemen dit ‘empathie in actie’. Daar is zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, moed en empathie voor nodig. Eigenschappen die George Maduro, de oorlogsheld naar wie Madurodam is vernoemd, bezat. Kinderen en jongeren ontwikkelen deze eigenschappen door zichzelf en anderen te leren kennen, door te ontdekken en te ervaren.

Stichting Madurodam Kinderfonds doet dit door financiering van projecten en/of door onze kennis en ervaring met organisatie te delen.  Financiering van projecten waarin kinderen en jongeren leren empathisch te zijn, te luisteren en een dialoog te voeren, anderen te ontmoeten en zich in elkaar te verdiepen. Vaardigheden die nodig zijn om in verbinding te staan met mensen in je omgeving. Op die manier brengen zij het gedachtegoed achter Madurodam als “de stad van de glimlach” over naar de rest van Nederland. Met de steun aan projecten voor kinderen en jongeren hoopt het Madurodam Kinderfonds dat er een nieuwe generatie in de voetsporen van George treedt.

De Stichting initieert ook zelf activiteiten waarmee kinderen in actie worden gezet en iets doen voor de ander. Ook faciliteert de Stichting de activiteiten van het college van Burgemeester en Wethouders van Madurodam, 10 jongeren van 10 verschillende middelbare scholen uit Den Haag en omgeving die een jaarlang bestuurlijke ervaring opdoen. MKF richt zich op kinderen in de leeftijdscategorie O tot en met 18 jaar (met een focus op kinderen van 10 tot en met 16 jaar)

Routebeschrijving bekijken