Selecteer een pagina

Ondersteuning van een casemanager dementie

Locatie

organisatie logo
Scheveningseweg 76, 2517 KZ, 's-Gravenhage
070 3069170
https://www.respectzorg.nl/zorg/thuiszorg


Activiteit informatie

Omschrijving

Als de diagnose dementie gesteld is, roept dat vaak veel vragen op, bij u én bij uw naasten. Over de ziekte zelf, over het verloop ervan en over de organisatie van zorg en de mogelijkheden die er zijn. Een casemanager van Respect kan u en uw mantelzorger begeleiden.

Een casemanager dementie informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, regelt zorg en helpt keuzes te maken. Het doel van de casemanager is om te zorgen dat iemand met dementie zo lang mogelijk in de eigen omgeving kan blijven wonen. 

Over het algemeen wordt de ondersteuning van de casemanager dementie vergoed. Dit gebeurt ofwel door de zorgverzekering (zonder eigen bijdrage) of door de Wet Langdurige Zorg (met eigen bijdrage). 

U kunt zelf contact opnemen met Respect om casemanagement aan te vragen. U kunt ook uw zorgverzekeraar vragen dit voor u te doen. Respect biedt casemanagement dementie in Scheveningen.

Voor wie?

Mensen met dementie

Wanneer?

Kosten

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekering

Deze activiteit wordt u aangeboden door

Respect Thuiszorg

Respect Thuiszorg biedt verzorging en verpleging bij u thuis in Scheveningen, Belgisch Park en Haagse Hout.Routebeschrijving bekijken