Vrijetijdsbesteding

Creatief en handwerken

Bent u graag creatief bezig? En vindt u het leuk om dat samen met anderen te doen? Mogelijk is een handwerkclub, bloemschikcursus, creatieve inloop of cursus houtbewerken dan iets voor u.

Cultuur dichtbij

Wilt u meespelen in een voorstelling, muziek- of danslessen volgen, leren schilderen of zingen in een koor? Er zijn verschillende mogelijkheden bij u in de buurt.

Gezelschapsspel

Een gezelschapsspel is een spel dat wordt gespeeld door 2 of meer mensen. Bij al deze spellen gaat het vooral om de gezelligheid en niet om wie er wint. 

Kaarten, denksport en biljarten

Bent u een enthousiast kaartspeler, dammer, schaker of biljarter? Er zijn verenigingen en clubs waar u het spel kunt leren en/of kunt spelen. Of loop eens binnen bij het buurthuis bij u in de buurt.

Leesclubs

Praat u graag over de boeken die u heeft gelezen? In een leeskring bespreekt u met andere liefhebbers van literatuur of poëzie boeken of gedichten.

Schilderen, tekenen en boetseren

Wilt u leren schilderen, tekenen of boetseren? Of wilt u uw kennis van technieken en materialen verdiepen? Er zijn cursussen en activiteiten voor beginners en gevorderden.

Toneelspelen

Altijd als eens op de planken willen staan? Spelen in een klucht of drama? Dan is een amateurtoneelgroep of theatergezelschap mogelijk iets voor u. 

Tuinieren

Huur een tuintje of ga samen met andere vrijwilligers aan de slag in een tuin in uw buurt.

Vrijwilligerswerk

Zoekt u vrijwilligerswerk? Voor persoonlijk advies kunt u terecht bij een van de vrijwilligerspunten in de stad.

Zingen en muziek maken

Samen muziek maken in een band of orkest, zingen in een koor of een instrument leren spelen? Ontdek en ontwikkel uw muzikale talent.