Zorg voor elkaar

Lotgenotencontact

Heeft u behoefte aan herkenning of steun van mensen die in dezelfde situatie zitten? Dan is contact met lotgenoten mogelijk iets voor u. 

Meldpunten

Maakt u zich bezorgd over iemand uit uw omgeving. Vraag dan advies of meld de situatie bij 1 de onderstaande meldpunten.

Omgaan met verlies

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies. Als u behoefte heeft aan een luisterend oor of advies kunt u terecht bij verschillende organisaties.

Rondom het levenseinde

Als het einde van uw leven dichterbij komt, dan krijgt u te maken met een aantal keuzes. Het is belangrijk dat u, nu het nog kan, een aantal keuzes overweegt. Keuzes over zorg maar ook praktische keuzes. 

Telefooncirkel

Woont u alleen en wilt u ’s morgens even gebeld worden om te laten horen of alles goed gaat? De telefooncirkel draagt bij aan het gevoel van veiligheid door dagelijks contact.

Uw verhaal kwijt

Soms is het moeilijk om uw verhaal te vertellen aan de mensen om u heen. Dan kunt u bellen of chatten met verschillende speciale hulp- en luisterlijnen.

Zelfhulpgroepen

Als u uw verslaving of psychische problemen wilt aanpakken dan kunt u hulp zoeken bij professionele hulpverleners en/of aansluiten bij een zelfhulpgroep.