Sport en bewegen

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches in Centrum, Escamp en Laak stimuleren volwassenen en ouderen om te sporten en bewegen.

Denksport

Bij denksport kan het er heel serieus aan toe gaan, maar kan natuurlijk ook voor de gezelligheid gespeeld worden.

Fitness en workouts

Op een sportschool traint u met fitnessapparaten of doet u mee aan bijvoorbeeld spinning, steps, aerobics of zumba. Liever niet naar een sportschool? Ook in buurthuizen kunt u aan fitness doen.

Gymnastiek voor senioren

Aan gymnastiek kunt meedoen op uw eigen niveau en tempo. Samen bewegen is gezond en gezellig.

Ontspanning en meditatie

Meditatieve, ontspannende bewegingsvormen zoals yoga, qigong en tai chi staan bekend om hun helend effect op lichaam en geest.

Sport en Spel voor senioren

Bij Sport en Spel staat plezier in bewegen centraal, er is altijd wel een sportief spel dat bij u past zoals: jeu de boules, sjoelen, biljarten of koersbal.

Sporten met een beperking of ziekte

Ook als u een beperking of chronische ziekte heeft is het mogelijk te bewegen of te sporten. U kunt sporten bij een vereniging, met persoonlijke begeleiding of met een maatje.

Sportverenigingen

Atletiek, voetbal, schaken, (beach)volleybal, badminton of tennis. Voor elke sport is in Den Haag wel een sportorganisatie, club of sportaccommodatie te vinden.

Urban, moderne dans en ballet

Danslessen volgen? Interesse in klassieke dansvomen, moderne dans of urban dance? Er zijn lessen in allerlei stijlen, voor beginners en gevorderden.

Wandelen

Wilt u meer bewegen en dan het liefst in de buitenlucht? Wandel mee met een wandelgroep of ga fitwandelen door de stad of in de natuur.

Werelddans en linedance

In werelddans gaat het meestal om traditionele dansen uit een bepaalde streek of land. De muziek komt uit dezelfde streek en is onlosmakelijk verbonden met de dans.