Langer zelfstandig wonen

Boodschappenhulp

Woont u zelfstandig maar lukt het niet meer om zonder hulp boodschappen te doen dan kunt gebruik maken van een boodschappendienst of boodschappenhulp.

Burenhulp

Burenhulp brengt u snel én zorgvuldig in contact met enthousiaste buurtbewoners.

Eten in de buurt

Gezellig samen eten met buurtbewoners? In uw buurt zijn voordelige restaurants en plekken waar buurtbewoners gratis of tegen een kleine vergoeding voor u koken.

Hulp aan huis

Soms kunt u niet zonder iemand die u helpt bij klussen in en om uw huis. In het onderstaande overzicht vindt u praktische hulp zoals tuinhulp, klussenhulp, computerhulp, dierenoppas en uitlaatservices.

IZI Gezond Langer Thuis

In het iZi livinglab en de iZi ervaarwoning ontdekken ouderen technologische toepassingen die helpen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Maaltijden thuis

Maaltijden laten bezorgen of afhalen. Dat kan iedere dag of af en toe.

Personenalarmering

Woont u zelfstandig en wilt u in geval van nood snel hulp krijgen dan kunt u gebruik maken van personenalarmering.

Telefooncirkel

De Telefooncirkel zorgt voor wat extra aanspraak, en neemt u niet op, dan gaat een vrijwilliger even langs om te horen of het goed gaat.

Wonen in een woongroep

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. U woont zelfstandig, maar er is in uw directe omgeving gemeenschappelijke ruimte om elkaar te ontmoeten.

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

In een seniorenwoning woont u zelfstandig met ondersteuning en zorg in de buurt. Om een woning te huren in of nabij een seniorencomplex heeft u geen zorgindicatie nodig.

Zorgabonnementen

Met een zorgabonnement bent u verzekerd van ondersteuning en verzorging zonder te wachten.