Langer zelfstandig wonen

Boodschappen

Woont u zelfstandig maar lukt het niet meer om zonder hulp boodschappen te doen? Maak dan gebruik van een boodschappendienst of boodschappenhulp.

Eten in de buurt

Gezellig samen eten met buurtbewoners? In uw buurt zijn voordelige restaurants en plekken waar buurtbewoners gratis of tegen een kleine vergoeding voor u koken.

Gemeenschappelijk wonen

In een woongroep of woongemeenschap woont en leeft u in een sociaal verband. U woont zelfstandig, maar er is in uw directe omgeving gemeenschappelijke ruimte om elkaar te ontmoeten.

Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp is bijvoorbeeld hulp bij het schoonmaken, opruimen of de afwas doen. Deze hulp regelt u zoveel mogelijk zelf. U kunt iemand inhuren of hulp vragen in uw omgeving.

Klushulp

Vind praktische hulp zoals tuinhulp, klushulp, computerhulp, tuinhulp en uitlaatservices.

Maaltijden thuis

Maaltijden thuis laten bezorgen of afhalen. Dat kan iedere dag of af en toe.

Personenalarmering

Woont u zelfstandig en wilt u in geval van nood snel hulp krijgen dan kunt u gebruik maken van personenalarmering.

Post en administratie

Hulp nodig bij het het ordenen van post en persoonlijke administratie? Vraag hulp in uw omgeving of van de vrijwilliger.

Telefooncirkel

Woont u alleen en wilt u ’s morgens even gebeld worden om te laten horen of alles goed gaat? De telefooncirkel draagt bij aan het gevoel van veiligheid door dagelijks contact.

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

In een seniorenwoning woont u zelfstandig met ondersteuning en zorg in de buurt. Om een woning te huren in of nabij een seniorencomplex heeft u geen zorgindicatie nodig.

Zorgabonnementen

Met een zorgabonnement bent u verzekerd van ondersteuning en verzorging zonder te wachten.