Selecteer een pagina

Ketting van verhalen

Locatie

organisatie logo
Parkstraat 32, 2514 JK, 's-Gravenhage
070 3181635
https://stekdenhaag.nl/kettingvanverhalen


Activiteit informatie

Omschrijving

In het project Ketting van Verhalen worden (nieuwe) vormen van zingeving in groepsverband geboden. Het leven lijkt vaak op een ketting met verschillende kralen. Elke kraal staat voor een fijne of verdrietige gebeurtenis. En al die gebeurtenissen worden door de draad van het leven aan elkaar geregen. Ieder mens heeft zo’n unieke eigen ketting van ervaringen. Het kan fijn zijn om die gebeurtenissen eens aan elkaar te vertellen, ervaringen van anderen te herkennen en zo een band op te bouwen met nieuwe mensen. De gespreksgroepen staan open voor alle ouderen, ongeacht achtergrond of religie. Het gaat vaak om buurtbewoners. In de gespreksgroepen worden levensthema’s besproken met als doel isolement en eenzaamheid van ouderen te doorbreken en participatie te bevorderen.

De gespreksgroepen vinden 1 of 2 keer per maand plaats, afhankelijk van de groep. Vanwege de maatregelen m.b.t. het Coronavirus zijn er momenteel voor de gespreksgroepen telefooncirkels opgezet.

 

Voor wie?

Thuiswonende ouderen die nog in staat zijn om zelfstandig op pad te gaan

Wanneer?

Kosten

Gratis

Deze activiteit wordt u aangeboden door

STEK Ouderenwerk

Stek stimuleert kwetsbare ouderen om zich met elkaar te verbinden en elkaar te versterken en te bezielen. Stek doet geen dingen die anderen ook (kunnen) doen maar zoekt naar eigen werkterrein. Routebeschrijving bekijken